Tarvuzli sharbat

O’rtacha kattalikdagi tarvuzni butunligicha yuvib, toza latta bilan artiladi, tarvuzning 1/4 qismi ko’ndalangiga kesib (u tarvuzning qolgan qismi uchun go’yo qopqon bo’ladi), tekis qilib po’chog’idan ajratiladi, donagi olib tashlanib, eti mayda to’g’raladi-da, yana tarvuzga solib quyiladi. Shakar ustiga qaynoq suv solib,  quyuq, sharbat tayyorlanadi, sovutilib, limon kislota qo’shiladi, uni tarvuz eti ustiga quyiladi va salqin joyda  1- 2soat turg’izib quyiladi. Sharbat quyuq bo’lishi kerak, chunki tarvuz etidan tarvuz suvi chiqadi.

1 ta tarvuzga – 3-4 stakan shakar, 300-350 g suv, 1  g limon kislota.

loading…

0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x