PARVARDA

PARVARDA — shirinlik turi. Tayyorlash usuli: shakar, oliy nav bugʻdoy uni, oʻsimlik yogʻi, limon kislotasi olinadi. Qozonga shakar va suv solib (shakar mikdoriga nisbatan suv 30 — 40%) qaynatiladi, qaynash 8—10 min. davom etgach, limon kislotasi qoʻshiladi, qaynash qozondagi massa namligi 3—3,5% qolguncha davom ettiriladi. Pishirish oxirida qozondagi qan-dolatga choʻzish stanoklarida ishlov beriladi, yaʼni yostiqcha shaklida ke-siladi va 20—25° haroratda unga bula-nib, 18— 24 soatga sovitiladi. Soʻngra maxsus qutichalarga solinadi.

0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x