MANTI (xitoycha myan — xamir, ti — goʻsht) — xamir taom. Manti uchun xamir qattiqroq qilib qoriladi, soʻngra zu-vala yasab, oʻrab 10 min. tindirib qoʻyiladi. Xamir yupqa (1—2 mm) qilib yoyiladi. Yoyma 10×10 sm kattalikda kesiladi. Manti qiymasi uchun goʻshtning lahm qismi goʻshtqiymalagichning yirik koʻzidan oʻtkaziladi yoki mayda toʻgʻraladi. Qiymaga piyoz, murch, namakob qoʻshib, yaxshilab mijigʻlanadi. Manti uchun dumba (charvi) yogʻi bodomday kattalikda toʻgʻraladi. Har bir jildga bir boʻlak dumba va qiyma solib, Manti tugiladi. Manti yogʻlangan lappaklarga teriladi, soʻng suv purkab mantiqasqonga qoʻyiladi va 45 min. dan 1 soatgacha bugʻlanadi. Tayyor taom likop, lagan yoki kosalarda betiga qatiq yoki qaymoq quyib, murch sepib, dasturxonga tortiladi. Ishlatiladigan masalligʻiga koʻra, Mantining qovurma Manti, kartoshka M., oshqovoq Manti, yaxlit Manti va b. turlari bor.
0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Войти через
авторизуйтесь
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
Войти через
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии