TARF — yogʻi olinmagan qatiqdan tayyorlanadigan mahsulot. T. tayyorlash uchun yangi soʻyilgan qoʻy yoki echki korni namakobda ivitilib, soʻngra ich tomoni qirib, yaxshilab yuvibtozalanib, puflab shishirilgan holda tayyorlab qoʻyiladi. Bahor — yoz mavsumida ivitilgan chuchuk qatiq 1—2 kun oralatib qoringa solinib, salqinroq joyda saqlanadi. Qorin toʻlganidan keyin ogʻzi magʻkam berkitilib, osib qoʻyiladi. Issiq taʼsirida qatiq zardobi qorin kapilyarlaridan bugʻlanib ketadi, qorinda esa mazali Tarf hosil boʻladi. Tarf asosan qishda isteʼmol qilinadi. Azaldan chorvadorlar tayyorlab kelgan. Oʻzbekistonning ayrim qishloklarida xonadonlarda hozir ham tayyorlanadi.
0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Войти через
авторизуйтесь
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
Войти через
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
0 комментариев
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии