LAGʻMON (xitoycha «la myan» — choʻzilgan xamir) — pishitilgan xamir chilvir qilib choʻzilib tayyorlanadigan taom. Xamir qorilgach (0,5 kg unga 1 stakan suv, 1 choy qoshiq tuz hisobida), 1 soatcha tindirish uchun oʻrab qoʻyiladi. Xamir mushtlab pishitiladi, shu xamirdan qoʻlda (yoki maxsus mashinada) Lagʻmon xamiri choʻziladi (yoki yoyilib ugra kesiladi). Lagʻmon chilviri bir-biriga yopishib ketmasligi uchun yuziga dogʻlab sovitilgan oʻsimlik moyi surtiladi. Xamirni qaynab turgan tuzli suvga solib, suv yuziga qalqib chiqquncha pishiriladi. Pishgan xamir sovuq suvda chayiladi. Lagʻmonga qayla tayyorlash uchun goʻsht, bulgʻor qalampiri va piyoz, sabzi, turp, karam, pomidor, sarimsoq, kartoshka kabi masalliklar toʻgʻraladi, oshkoʻklar, jusay mayda qirqiladi. Dogʻlangan yogʻda goʻsht, piyoz va sarimsoq, bulgʻor qalampiri, pomidor qovuriladi, turp, kartoshka va oshkoʻklarni solib suv quyiladi. Dasturxonga tortishda likop yoki kosalarda xamiri yuziga qayla solib suziladi. Bir choy qoshiq lozijon solinadi. Lagʻmonning kesma Lagʻmon, choʻzma Lagʻmon, qovurma Lagʻmon, shiman, shivit oshi va b. turlari bor.
0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Войти через
авторизуйтесь
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
Войти через
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
0 комментариев
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии