Jigar — B guruh vitaminlari manbai

Jigar — B guruh vitaminlari manbai

Jigar iste’mol qilish orqali B guruhiga kiruvchi barcha vitaminlarning munosib dozasiga ega bo’lish mumkin.

100 gramm qovurilgan yoki qaynatilgan jigarda:

• B2 (riboflavin) — 200%*;
• B3 (niasin) – 90%;
• B5 (pantoten kislotasi) – 70%;
• B6 (piridoksin) – 50%;
• B7 (biotin) – 130%;
• B9 (folat kislotasi) – 65%;
• B12 (kobalamin) – 1200%.

*Berilgan foizlar kunlik ehtiyojni anglatadi.

Me’yor oshib ketishidan qo’rqmang, organizm yeguliklar bilan kiruvchi vitaminlar miqdorini tartibga solishga qodir va ortiqchasini qabul qilmaydi. SHuningdek, jigarda A vitamini, oqsillar, mis, temir ko’p.

Mol jigaridan ko’ra qo’y jigarini tavsiya qilgan bo’lar edim.

Manba (https://t.me/taomlanish_ilmi/1824)

0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Уведомить о
guest

0 комментариев
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Оставьте комментарий! Напишите, что думаете по поводу статьи.x