HASIP — soʻyilgan qoʻy yoki qoramolning tozalangan ichagiga qiyma goʻsht va guruch solib, suvda qayna-tib pishirilgan taom. Ichakni agʻda-rib iliq suvda tuz ishqab bir necha bor yuviladi, bir necha soat qatiq, zardob yoki lavr yaprogi qaynatmasiga (2 soat) bostirib qoʻyiladi. Ivi-tilgan ichak yana bir necha bor yaxshi-lab yuviladi, bir uchi ipda bogʻlanadi va ichiga tayyor qiyma solinadi. Hasip uchun lahm goʻsht, oʻpka (taloq) goʻsht qiymalagichdan oʻtkaziladi, unga mayda chopilgan piyoz, yuvilgan guruch, tuz va murch sepib, suv quyib, yaxshilab aralashtirilib suyuq qiyma tayyorlanadi. Ichakning ochiq tomoniga voronka qoʻyib, suyuq qiyma ichakka quyiladi, toʻlgach uchi bogʻlanib, qozondagi sovuq suvga solinadi, past olovda qaynatiladi. Qaynab chiqishi bilan Hasipning bir necha joyiga igna uriladi (aks holda yorilib ketishi mumkin) va 1 soatcha qaynatiladi. Tayyor Hasipni sovitib, eni 2—3 sm parraklarga, yaxshi qot-magan boʻlsa sal uzunroq (6—8 sm li) boʻlaklarga boʻlib laganda yoki likoplarda ziralangan piyoz bilan birga dasturxonga tortiladi.
0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Войти через
авторизуйтесь
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
Войти через
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
0 комментариев
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии