SOYA MOYI — soya oʻsimligi urugʻidan presslash yoki ekstraksiyalash yoʻli bilan olinadigan moysimon suyuklik. Tozalanmagan Sm. yashil tusli jigarrang, rafinatsiyalangani esa och sariq rangli; moylarning oleinlinol guruhiga mansub. Zichligi 922—934 kg/ m3 (15°da), qotish t-rasi —15 dan —18° gacha, yod soni 120—141. Tarkibida 7 — 12,1% palmitin, 2—5% stearin, 20—30% olein, 44—60% linol va 5 — 11 % linolen kislotalari bor. Sm. yarim quriydigan moylar turkumiga kiradi, tarkibida toʻyingan yogʻ kislotalarining ozligi va linol kislotaning koʻpligi (ozuqaviy qiymatining yuqoriligi) bilan boshqa moylardan farqlanadi. Oziqovqat moyi sifatida, gidrogenlangan Sm. esa margarin va sovun ishlab chiqarish. da qoʻllanadi.
0 0 голоса
Рейтинг статьи
Подписаться
Войти через
авторизуйтесь
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
Войти через
Я разрешаю создать мне учетную запись
Когда вы первый раз заходите с помощью соцсетей, мы получаем публичную информацию из вашей учетной записи, предоставляемой провайдером услуги соцсети в рамках ваших настроек конфиденциальности. Мы также автоматически получаем ваш e-mail адрес для создания вашей учетной записи на нашем веб сайте. Когда она будет создана, вы будете авторизованы под этой учетной записью.
Не согласенСогласен
0 комментариев
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии